
Taller de Carving | L’Art d’Esculpir les Fruites
A Thai Barcelona | Royal Cuisine ja fem escola. El passat dijous 3 de març vam acollir per primer cop un grup de primer de batxillerat de l’Escola Pia Nostra Senyora del carrer Diputació per oferir un taller de carving.
Com sabeu, el carving és l’art d’esculpir sobre fruites o hortalisses. D’origen xinès, no va ser fins el segle XIV que va arribar a Tailàndia per mantenir-se sempre dins la cort. Entrats ja al segle XX, el rei va fer que el carving creués les portes del palau, va formar professors de les escoles d’art i a partir d’aleshores, el carving va considerar-se una art més, tal com la pintura o la música.
Fent ús de la tradició tailandesa, nosaltres hem volgut començar a promoure aquesta art. El xef Worrapot Suriya va ser el mestre, que amablement es va presentar als alumnes com a Tong. Ni guix ni pissarres, aquest cop necessitàvem ganivets esmolats i pomes o pastanagues. Els alumnes van gaudir de l’experiència i, de segur, a partir d’ara miraran amb altres ulls les parades del mercat.